12 juli 2010

Nordens Champagne



Jag tänkte dela med mig av ett recept, Nordens Champagne.
Det är ganska längesedan jag gjorde det själv.
Fast vad jag minns var det jättegott, och ännu godare var det när det fick stå och mogna till lite.
Man kan prova sig fram.. ;-))
Värt ett försök är det i alla fall.
Tänker att jag ska göra det igen.
Kommer på det när flädern nästan är överblommad..
Måste komma ihåg till nästa år.

Håll tillgodo, och berätta gärna vad ni tyckte, ni som provar :D



Nordens Champagne

* 30 stora fläderblommor

* 2 apelsiner i skivor

* 3 citroner i skivor

* 2 kg socker

* 5 l kokande vatten

* 30-35 g jäst

Lägg blommorna, samt apelsin- och citronskivorna i en stor hink. Häll över sockret.

Häll över det kokande vattnet. När sockret smält och vattnet blivit ljummet, ca 40 grader, smulas jästen i. Rör om väl. Låt stå i 4 dagar så att jäsningen kommer igång.

Sila vinet på en först omgång väl rengjorda flaskor. Flaskorna försluts med bomullstuss. Låt stå i 2 månader mörkt och svalt.

Häll försiktigt över andra omgången på väl rengjorda flaskor, så att inte bottensatsen kommer med. Förslut med skruvkork eller vanlig kork.

LAGRA GÄRNA, MEN NJUT LITE REDAN NU!

ö

2 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

SPÄNNANDE.kanske man skuell prova :)
Håkan

Origami - Bokbinderi - Kort sa...

Åh, det låter spännande med Nordens Champagne. Det har jag inte hört talas om innan. Kanske något att prova.