22 april 2009

En god bit på väg....Nu ikväll var jag och sonen och tittade på en annan lägenhet! Denna fastnade vi båda för :D
Det jag tänkte mest på, var ...ingen trädgårdstäppa...istället en ganska stor uteplats, visserligen stenlagd, i öster. En balkong finns ovanför! Vad tror ni som har kunskapen! Kommer mina perenner, rosor, klematisar, anemoner, ormöga, rudbeckia, lavendel, klint, riddarsporrar m fl., att trivas i väderstrecket och i krukor???????? Eller ska jag leasa ut alla...?????
På vägen hem körde vi till ett av mina absoluta smultronställen, Vikhög. Älskar hela sträckan från Malmö till Landskrona! (Lomma, Habo Ljung, Bjärred, Löddeköpinge, Vikhög, Barsebäckshamn, Sjöbobadet, Järavallen, Saxtorp, Häljarp) Allt jag säger är wow....! Vet vad jag såg mer....inte i Vikhög dock, ett Magnoliaträd som var på väg att slå ut...*¨~^Varför tog jag inte med kameran!!!!!!!När jag ringde och pratade med J, sa hon att det ena sovrummet var rosa och det andra var orangeterracotta. Pax för det orangeterracotta skrek sonen!!! Efter dagens visning vill han ha det rosa! -Det var inte en sån rosa som jag trodde, sa sonen!!! Undrar vem som vinner ;-)
Vardagsrummet har en fondvägg, en brungrå medaljongtapet! Det kan jag också stå ut med! Kan vara snyggt till alla mina vita möbler :D
I hallen är tapeten i vit och silver. Och dra på trissor! Dörren och dörrkarmarna är målade i ljusgrått! Jättesnyggt!!!!!:D Kan hoppas det smittar av sig till fönster karmar m.m ;-)
Ett bra tips från min vän Hannis är, att klä dem med plastfilm. Jag ska leta efter "vita i trä":DPå lördag kommer de och tittar på vår lägenhet!
Hoppas det blir ett byte!
Jag ser många möjligheter....:Dö

13 kommentarer:

Lisas torp sa...

Så spännande med flytt!! Men också lite osäkert med alla växter! Vet inte hur jag ska råda dej!
Vänta tills du vet hur det verkligen blir!
Lycka till med allt!
jättehärliga bilder du visar som vanligt!
Kram
Lisa

Viola sa...

Lycka till med lägenheten...jag har clematis på min balkong som bara har fm sol och den har stårr i sin kruka i 5 år nu...i helgen bär det iväg till Skaune...syrran bor utanför Simrishamn ska bli så underbart att komma ner igen, ha det gott, kram

kullervilla sa...

Så spännande att med ett nytt boende… tror nog det mesta går att odla i kruka. En sten lagd uteplats kan man säkert göra mycket mysig. Håller tummarna för att allt funkar.
Kramiz//kullervilla

Trolda sa...

Så spännande...hoppas det blir av! Och så får vi se vem som vinner "kampen" om det rosa rummet...;-) de flesta växter går att odla i krukor. Ge dem dock generöst med plats för rötterna och satsa på en bra jord, jag föreslår U-jord, det är den allra bästa till urnor och krukor utomhus. Sen handlar det ju även om dina "gröna fingrar" såklart, och då är det ju helt enkelt inget att diskutera...växterna kommer att trivas som "fisken i vattnet"...;-) Lycka till =D

Trolda - godmorgon!

jakt,skor,barn,inredning sa...

Va roligt med en flytt. Jag tror du kan göra väldigt fint med krukor och urnor i olika storlek. Blommor är ju som en vacker möbel. Nilla

Richie's 2ts Inspires sa...

Flytten är det bästa jag vet. Slänger gamla skräp som ligger och dammar och så klart! köper nya och förnya hemmet.

Ahhh... vad kul med dina blommor. Själv är inte ett dugg duktig med dem. Igår då var sonen och gubben min som planterade penseér i lådorna som hänger i altan. Gott som under §:-)

Idag, är jag uppe och gick runt själv. Ensam hemma och så är duktig på mitt vis.

kram min goa vän...

Milla of Sweden sa...

Hej och tack för att du kikar in till mig trots brist på inlägg...
Jag mår bra, har mått sådär, har gjort ett personligt inlägg på bloggen..

Hoppas ni få lägenheten!
I morgon är det budgivning på vårt hus, spännade!
Nu längtar jag verkligen ner!
Åhh, magnoliaträd, jag har aldrig sett ett sådant utslaget "på riktigt".
Hoppas jag får det snart!

Ha en bra kväll och så håller jag tummarna för er lägenhet!
Kram Camilla

Millan sa...

Då ska man hålla tummarna på lördag att de nappar på er lägenhet.

Tror att vår framsida av huset vetter mot öster och där är morgonsol och en del kvällssol allt som jag har där har trivts utom den ena av två hortensior.
Vilka växter som trivs i kruka däremot vet jag inte.

Kram

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Så spännande det låter! Jag håller tummarna!
Trevlig helg!
kram vännen!
nina

Petra sa...

Hoppas att det går av stapeln snart och ni ska flytta.
Vissa av dina plantor kommer att trivas i krukor, men andra kanske inte, men du kan ju snickra rejäla lådor och klematisen och hortensian mår bra därmed.
Think Big, allt blir bra, och med en trädgård i krukor kan du dekorera om jämnt utan att behöver gräva upp rötterna...det har jag gjord för (Krukträdgården) och det var underbart.
Kram vännen, Petra

Hannis sa...

Det där med växter är ju inte min starka sida som du vet=))
Vad spännande med lägenheten!
Hoppas dom nappar så det blir ett byte!

Ha en fin helg min vän//Kram Hannis

Monica sa...

Krukträdgårdar kan vara väldigt fina - men de kräver mycket ompyssling. Levde med stenlagd radhusframsida i 10 år!

Fina vårbilder!! Tack för titten!

/Monica

NinaH sa...

Hoppas lägenheten blir er!! Och det funkar säkert med växterna i kruka.
Hoppas också att du kunnat njuta lite av helgens fina väder!